Nytt studietilbud: Kunst, spiritualitet og indre arbeid

No items found.

Kunst, spiritualitet og indre arbeid

Er du interessert i kunst og spiritualitet? Ønsker du å finne nye kilder i deg selv som pedagog? Vil du inn i et arbeid som vekker eksistensiell glød og flytter grensene for det du vanligvis opplever i undervisningssammenheng?

I dette emne tar Steinerhøyskolen deg med på en reise der du gjennom prosjekter og øvelser lærer hvordan kunstnerisk praksis kan bli en døråpner for personlig utvikling. Prosessene du inviteres inn i baserer seg på opplevelser som skapes både individuelt og i fellesskap rundt følgende temaer:

  • Det sakrale i den visuelle kunsten – et møte med det numinøse i praktiske fordypningsøvelser og i kunsthistorisk perspektiv
  • Sang som selverkjennelse og spiritualitet
  • Meditasjon og indre arbeid
  • Live art-prosjekt – en undersøkelse av mulighetene som åpner seg i samspillet mellom fiksjon og spiritualitet

Det gruppedynamiske arbeidet i emnet baserer seg på kunstneriske prosesser slik som "sosial skulptur" og vil innebære utradisjonelle og utfordrende arbeidsmåter som kunstneriske nattprosjekter, meditasjon, skogsvandring og arbeid med symboler og seremonier.

Medvirkende pedagoger i emnet er, blant flere, Even Lynne, Marius Wahl Gran, Josefin Winther, Terje Sparby og Gry Storsve Hundnes.

Emnet passer både for profesjonelle kunstnere, pedagoger og mennesker med interesse for spiritualitet.

Kunst, spiritualitet og indre arbeid tilbys våren 2025 som et enkeltemne på 15 studiepoeng. Undervisningen er samlingsbasert og omfatter tre uker mandag-fredag i uke 5, 6 og 12. Utenom samlingene arbeider du selvstendig.

Søk dette emnet på studiesiden for kunst og håndverk